Prvi šablon, epizoda 7. – Video

Ovaj post je jedan od nastavaka ovde započete priče.

.

… ima!

Koliko god da na DSLR aparatima nije imao smisla (imao, prošlo vreme), malo je nadmeno ignorisati to da se i taj smisao pojavljuje. U najgorem slučaju može se reći da je počeo jasno da se nazire. Kada se u recept dopiše i autofokus iz pete epizode, dileme nema. Jednosatavno, dolazi vreme kada će se sve češće dešavati da ekipe sa dobrim fotoaparatima ekipama sa velikim kamerama (što tvrde da su samo velike kamere velike) poruče: „Izvinite na cimanju, ne trebaju nam. Probali smo ovo i ovo nam radi šta nam treba”. Znači ovaj šablon ima opcije video snimanja.

Ima i mnogo opcija ručnog pdešavanja parametara snimanja, ima i autofokus tokom snimanja i stabilizaciju slike naravno, a oba mogu i da se isključe po želji. Ima i mnogo opcija podešavanja kvaliteta snimka, maksimalan kvalitet je stvarno maksimalan, a neki niži kvaliteti mogu da se snimaju i sa više snimaka u sekundi za interesantne slow motion scene. Ima i opciju snimanja fotografije pune rezolucije tokom snimanja videa, bez prekidanja video snimanja.

Ima i opcije sklapanja serije fotografija u video zapis za time-lapse snimke ili pravljenje stop motion animacija.

Podrška za posebne objektive malo slabije optičke moći po pikselu, ali sa motorom i za zoom (većeg raspona naravno) i blendom koja ne preskače se najavljuje za neki od budućih modela.

Takođe važno, posebnim aplikacijama bi svaki Bluetooth telefon bilo moguće koristiti i za daljinsko podešavanje i upravljanje.

Malo li je?

.

Epizoda 8. – Dugmići i točkići
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s