Čarobne šume japanske

U Artgetu izložba sa malo čudnom najavom, a i Luka još prošle nedelje twittnuo da je interesantna. Sažeto rečeno, neki japanac crno-belo, filmom snimao po šumama i šumarcima i od toga sklopio izložbu. Definitivno nešto što se ne propušta.

A izložba u stvari uopšte nije dosadna, mada verujem da nekima verovatno jeste. Meni nije. Drago mi je da u današnje vreme kada rezolucija senzorčića diktira dimenzije vidim pristojno velike i kvalitetno izbalansirane printove kojima se može prići i baš blizu i i dalje videti bogate detalje. U ovom slučaju to su stabla i grane, krošnje i stazice, do tančina izošterne, sa ponekim sitnim pokretom zamućenim detaljima kao svedocima produženih ekspozicija. Snimane očigledno nekim velikim fotmatom i pažljivo povećavane, na neki čudan način jednostavno teraju čoveka da u njima pogledom traži i boju koja im je tehnikom uskraćena. Eto još jednog razloga da se izložba zove “Magične šume”, Osami Arikata, galerija ArtGet do 30. novembra. Svratite slobodno.

"Magične šume", Osami Arikata

Jedino mi je ostalo nejasno zašto je ono najčudnije drvo koje i ne izgleda baš kao drvo, a i kao fotografija je zanimljivo, završilo zabačeno u sam ćošak tamo na onoj strani kod klavira, na zidiću do samih vrata.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s