Pecker

.

Evo jedna šašava šarena parada američkih stereotipnih likova i frikova, kakvu samo prevejani majstor Džon Voters (John Waters) ume da sklopi. Savršena limunada za ove vrele dane.

.

Pecker - Originalni plakat filma

.

Pecker je šaljiva  priča o klincu koji je naizgled jedno obično neozbiljno spadalo. Ne skida s lica osmeh i mnogo voli svoju porodicu, prijatelje i devojku i radi u lokalnom restorančiću brze jeftine hrane, ali je ipak poseban. On je fotograf. Gde god krene vucara sa sobom svoj mali, skoro slupani Canonet i škljoca okolo beležeći svakodnevna lica svog (i Votersovog) rodnog Baltimora. Njega ne interesuju fokus i ekspozicija, njega ne interesuju stroga lenjirom ispričana pravila. Kroz fotografiju ga vode strast i radoznalo oko.

Onda se desi čudo. Na njegovu izložbu improvizovanu u gore pomenutom restorančiću gde radi, bane euforična slatkorečiva vlasnica galerije iz Njujorka. Momentalno se oduševi njegovim fotografijama i momenat kasnije ugovara Pekerovu izložbu u svojoj galeriji. Izložba u Njujorku doživljava fenomenalan uspeh i mlađani Peker ničim izazvano, pukim slučajem stiče trenutnu preglasnu slavu koja mu u početku mnogo prija, ali mu se ubrzo obija o glavu.

Film naravno ima euforičnu zavrnicu u kojoj mnoge maske padaju.

Voters je, očekivano sve uloge savršeno podelio, a u filmu se ulogama samih sebe pojavljuju i čuvena fotografska imena Greg Gorman i Cindy Sherman.

Uživajte!

.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s