Interesantno veče u Legatu

Iako nisam baš tako planirao, sinoć sam ipak prešao pola grada i otišao do Legatra Čolaković na novo veče u organizaciji Centra za fotografiju. Tamo me dočekalo interesantno iznenađenje u dva poluvremena.

Prvo se mlađani Robert Uzon predstavio kroz nekoliko svojih serija fotografija. Meni je posebno interesantna bio serijal auto portreta nastao u krajnje neobičnim okolnostima. On je putovao po gradovima Srbije i noću radio autoportrete na raznim napuštenim ili zabačenim mestima, bez ikakvih planova unapred. Takva serija je imala i neke manje prijatne momente, uključujući i jedno hapšenje i zaplenu filma, ali kad se podvuče, uspešno sklopljena priča.

.

Robert Uzon priča u Legatu - [iõ] - Dejan Danailov © 2013.

.

Nakon Roberta, sledila je priča Biljane Marinković koja je predstavila svoju malu kolekciju starih erotskih fotografija, sakupljanih s kraja i konca, ali uglavnom kupovanih na Kalenić pijaci, i to od njene imenjakinje koja je imala povremeno neke interesantne primerke, međi kojima je bilo i radova poznatijih autora. Sličan metod sam već pominjao u opisu predavanja „Mala istorija foto nagona“ Vlade Perića.

.

Biljana Marinković priča u Legatu - [iõ] - Dejan Danailov © 2013.

.

I nakon svega, priča se nastavila za kafanskim stolom uz piće i razne teme, a saznao sam i ko su mi sve od skoro nove komšije. Sve u svemu, sasvim prijatno veče.

.

Advertisements

2 comments

    1. Zato što je tokom predavanja bilo baš slabo svetlo, a ovo je snimano kompaktom (Canon G12). Boje na snimcima nisu bile dovoljno bistre da bi se mogle izvući obradom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s