KameRaw Obskura

Kamera obskura (camera obscura) je preteča svega što danas zovemo fotografijom, to svi znamo, jel tako? Znamo i to da uz malo trudo možemo sami da je napravimo u nekoj sobi? E, super. A znate li da ovih dana imate jednu baš takvu veliku kameru obskuru na sred Beograda? Jeste, baš u ArtGetu je otvorena jedna povelika.

CameRaw Obscura - [iõ] - Dejan Danailov © 2013.

Ceo izlog je pokriven platnima i crnim hamerima, samo je par rupica izbušeno na hamerima, ali i one mogu da se pokriju, pa se s vreme na menja ona koja projektuje sliku na zidove galerije.

Iskreno savetujem da nađete vremena da svratite do srede i provedete neko vreme tamo u mraku. Da ne bude da nisam pomenuo, ne idite tamo ako nemate bar pola sata, jer će vam trebati bar 10-ak minuta da vam se oči potpuno naviknu na mrak. Savetujem rano popodne, tada je plato pred galerijom najosunčaniji, tu negde oko 3 ili malo posle, ali ne mnogo posle jer kamera radi samo od 12 do 16 časova. U svakom slučaju i kad dolazite i kad odlazite, pazite na zavesu na vratima, ne ostavljajte je otvorenu, ma ni malkice. Jako je važno.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s