Zastava, sise i neon …

Nikola Tamindžić je Njujorški fotograf beogradskog porekla. Kad se ovako nešto čuje, u startu se pomisli da je u pitanju neki fotografski talenat kome je dosadilo da se više zaleće na ove naše vetrenjače ovde, prelomio je i otišao tamo negde jer je čuo da su ti neki tamo negde većinu svojih vetrenjača već konvertovali u šut. To čak i zvuči izuzetno realno, ali ovaj slučaj je nešto drugačiji. Nikola je pre nešto sitno dvocifreno godina otišao u Nujork da se snađe, jer ovde se baš i nije snašao i u tom snalaženju počeo i ponešto da fotografiše i što bi se reklo, krenulo mu.

.

 Fucking New York - Photo © Nikola Tamindžić

Fotografija iz serije ” Fucking New York”
Photo © Nikola Tamindžić

.

Nakoliko godina kasnije, tačnije rečeno prošlog četvrtka, otvorio je svoju prvu izložbu ovde u Beogradu, a par dana kasnije, tokom vikenda na istom mestu, održao i par interesantnih predavanja.

Iako je sve bilo zamišljeno kao pitanje-odgovor koncept bez nametanja teme, nekako se udesilo da su pričom mahom dominirale teme njegovih iskustava u fotografisanju noćnog života grada koji nikada ne spava i o započetoj seriji provokativnoj imena, a i sadržaja, “Fucking New York”. I naziv ovog posta je njegov kratki opis jedne od jačih fotografija iz tog serijala. Meni se posebno svideo fazon sa monitorom na kome su se menjali “odbačeni” snimci, ravno hiljadu njih i to bez ikakve obrade.

.

Nikola Tamindžić - [iõ] - Dejan Danailov © 2013.

.

Nikola Tamindžić - [iõ] - Dejan Danailov © 2013.

.

Izložba u Domu omladine je otvorena do četvrtka (03. oktobra) u sali na spratu. Nađite vremena kad ste u centru i obiđite je, uopšte nije dosadna, čak na protiv.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s