Blogomanija … u retrovizoru …

Blogomanija '13 - Regionalna Internet konferencija o blogu i sadržaju na Internetu / blogomanija.meBlogomanija bila i prošla. Ova je u neku ruku počela i pre nego što je počela, avansnim najavama ko i zašto ide ili neće. Taj deo priče ću ovde preskočiti, kao i priče o blogovima koji zarađuju i mišljenja nekih uvaženih na tu temu. O svemu tome opširnije čitajte kod gospode Amitza, Varagića, kod Zorane … i mnogih drugih. Tačka, novi red.

Eh … Kad sam se vratio osećao sam se kao da sam za vikend bio avion i u ponedeljak ujutru shvatio da sam opet voz i opet na šinama. Sudbina svakog ponedeljka koji se nastavi na neki lep vikend.

Kako je bilo? Bilo je lepo. Nismo stigli ni u bazen ni na kuglanje, ni da ispratimo neko od takmičenja iz pratećeg programa. Nismo stigli ni baš sva predavanja koja smo planirali, navatali smo većinu. Stigli da se sretnemo sa ljudima koje davno nismo videli, a i sa nekima koje nikad uživo nismo sreli, da prošetamo par puta, da idemo žičarom na vrh, malo se prošetamo na visini i vratimo. Stigli da tokom svega opisanog snimimo i gomilicu fotki … Svašta smo stigli.

Prvo smo, na primer, stigli tamo, mislim na Kopaonik. Poznata kombi kombinacija je i ovaj put bila obogaćena za srećnu okolnost po imenu Ptiki, sa kojim smo već putovali na Tvitomaniju. Kad je Ptiki u kombiju nikome nije dosadno.

Smeštaj smo imali u Angelli, hotelu interesantnog oblika i na prvi pogled  pomalo lavirintično organizovanog, ali brzo smo se snašli u prostoru. Deo hotela se renovira, pa smo u par navrata imali komšiju koji buši, na sreću u daljem delu hotela, pa i nije nešto smetao. Hrana bila sasvim na nivou, poslastice pogotovo. Ovom prilikom bih se najiskrenije zahvalio profesionalnom i ljubaznom osoblju Hotela na odličnoj usluzi, izlomiše se ljudi bre da sve bude čisto i sređeno i na vreme. Svaka čast!

Na predavanjima je moglo svašta interesantno a i korisno da se navata. Pomalo čudan primer neformalnog, ali nimalo beskorisnog predavanja Dejva Trota (Dave Trott), bio je samo početak niza interesantnih priča na mejn stejdžu, a bilo je još stejdževa. Izuzetno bogat program, nekih 80 predavača ukupno, možda i malo previše za samo dva dana. U petak popodne u maloj sali gore bilo i moje predavanje koje možete u formi blog posta videti ovde.

Subota bilo i predivnog planinskog sunca pa sam bio primoran da poslušam savet ZZ Topa i otišao da potražim neke cheap sunglasses, pošto sam magarac krenuo na zavejanu planinu bez istih. OK, nisu baš bile jeftine, ali su bile na “1+1” akciji, pa sam platio jedne i džabe uzeo još jedne, pa u neku ruku i jesu bile jeftine. Međutim te druge se Maji i nisu nešto dopale, a istini za volju i jesu bile malo kitnjaste, pa sam ih dao Mini da bude lepša dok je Maja fotografiše. Opširnije na tu temu kod Maje na njenom blogu.

U subotu jedan deo programa bio posvećen raznim ženskim blogovima i sajtovima na kojima se teme i slike u zaglavljima biraju sa nešto više pažnje i truda i često idu pod domišljato skovanim, ljupkim, romantičnim imenima. Tamo bila posebna atmosfera. Pričalo se o aromama, nijansama, veštinama, delili se poklončići i pokloni, plelo se i u zvaničom programu i u publici. Predivna jedna vesela i topla košnica kreativnosti.

U subotu bilo i Ptikijevo predavanje, koje nije bilo najzabavnije, ali realno jeste bilo jedno od najkorisnijih. U sklopu ženskog kutka iz prethodnog pasusa bila kasnije i priča o isprozivanom LifeStyleSerbia projektu i u toj priči se moglo svašta interesantno čuti, a interesantan deo dešavanja su bila i više ili manje kritička pitanja raznih prisutnih privatnika iz Srbije.

Znači u načelu, subota bila mašala vesela.

U nedelju smo se spakovali, prošetali još malo, ispozdravljali sa svima živima, seli u kombi, posedeli malo i vratili se u Beograd.

To je što se tiče priče, evo fotki u dve galerije, just a click away …

.

Mobile Klicker - posts tagged #blogomanija2013.

.

Blogomanija 2013 / Kopaonik - [iõ] - Dejan Danailov © 2013. / Public Facebook album

.

Doviđenja … do sledeće štagodmanije …

.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s